Αίγυπτος: Καρχαρίας επιτέθηκε και σκότωσε δύο γυναίκες στην Ερυθρά Θάλασσα

καρχαρίας καρχαρία καρχαρίες

Το πρώτο θύμα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Συγκλονίζει η περίπτωση θανάτου δύο γυναικών καθώς τις επιτέθηκε καρχαρία στην Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου, νότια της πόλης Χουργκάντα, όπως ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Περιβάλλοντος.

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις καρχαρία στην Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου. Μία Ρουμάνα και μία Αυστριακή έχασαν τη ζωή τους, σε απόσταση 600 μέτρων η μία από την άλλη, νότια της πόλης της Χουργκάντα

Οι επιθέσεις έγιναν στα ανοικτά των ακτών του θέρετρου Sahl Hasheesh. Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το σώμα μιας Ρουμάνας τουρίστριας γύρω στα σαράντα ανακαλύφθηκε, ώρες μετά την επίθεση που άφησε νεκρή μια 68χρονη γυναίκα από την Αυστρία. Οι δύο επιθέσεις έγιναν σε απόσταση 600 μέτρων η μία από την άλλη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε στη δήλωσή του την Κυριακή (3/7) ότι έχει σχηματιστεί επιτροπή για να εξετάσει τις συνθήκες των επιθέσεων και τυχόν επιστημονικούς λόγους πίσω από αυτές.

Διαβάστε επίσης
Γιάννης Παπαμιχαήλ: Συγκινεί για τον χαμό του πατέρα του

Ανέφερε επίσης ότι ο επικεφαλής του κυβερνείου της Ερυθράς Θάλασσας, στρατηγός Αμρ Χανάφι, εξέδωσε εντολή να ανασταλεί κάθε δραστηριότητα στην περιοχή γύρω από τις επιθέσεις και πολλές παραλίες να έχουν κλείσει.

Το πρώτο θύμα μεταφέρθηκε σε τοπικό ιδιωτικό νοσοκομείο, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Διεύθυνση Υγειονομικών Υποθέσεων της Ερυθράς Θάλασσας.

Πρόσθεσε ότι έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά υπέκυψε τελικά στα τραύματά της. Πηγή ασφαλείας πρόσθεσε επίσης ότι η γυναίκα από την Αυστρία ζούσε στην Αίγυπτο τα τελευταία πέντε χρόνια με τον Αιγύπτιο σύζυγό της.