Ειρωνείες της Bild: “Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας” (ΦΩΤΟ)

Γερμανία Bild

Θυμήθηκε όσα ανέφερε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας

Τις ημέρες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα θυμήθηκε η γερμανική εφημερίδα Bild που αυτή τη φορά αντέστρεψε τους ρόλους.

Το… μακρινό 2010 η εφημερίδα ασχολούνταν συχνά-πυκνά με την Ελλάδα και τα προβλήματα που τότε αντιμετώπιζε. Τώρα, η Γερμανία είναι αυτή που βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και η Bild δεν έχασε την ευκαιρία.

Σε δημοσίευμά της, ειρωνεύεται τους Γερμανούς που παλαιότερα χλεύαζαν τους Έλληνες με τίτλους όπως «Χρεοκοπημένοι Έλληνες πουλήστε τα νησιά σας».

Έτσι λοιπόν η Bild βγήκε τώρα με τίτλο «Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται – Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας» και όλα αυτά με αφορμή τη σημερινή κατάσταση στη Γερμανία.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εκτιμά ότι «η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει έκτακτους φόρους τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις για να λύσει το πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης  Γερμανία: Η Bundestag ενέκρινε την μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά επίσης πως: «Αυτό θα προκαλέσει κρίση στη Γερμανία, αλλά διαφορετικά τα χρήματα δεν θα συγκεντρωθούν. Μια άλλη λύση θα ήταν να πουληθεί δημόσια περιουσία, όπως νησιά για να συγκεντρωθούν γρήγορα μεγάλα ποσά».

«Εάν οι Γερμανοί δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση θα μπουν αναγκαστικά σε εποπτεία της τρόικας. Τότε θα αναγκαστούν να βρουν λύσεις» συνεχίζει ο πρώην υπουργός και ολοκληρώνει, σημειώνοντας: «Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα. Η Γερμανία απειλεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια μακροχρόνια κρίση».

Γερμανία Bild