Ενας νεκρός και πολλές ζημιές από ανεμοστρόβιλο στην Ελβετία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενας νεκρός και πολλές ζημιές από ανεμοστρόβιλο στην Ελβετία

Ο άνθρωπος που σκοτώθηκε καταπλακώθηκε από έναν γερανό

Ενας άνθρωπος “έχασε” τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στο Λα Σο-ντε-Φον, στη βορειοδυτική Ελβετία, από σφοδρή θύελλα που έπληξε την περιοχή.

Ο άνθρωπος που σκοτώθηκε καταπλακώθηκε από έναν γερανό στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, εξήγησε η αστυνομία του καντονιού Νεσατέλ. «Έχουμε πολλούς τραυματίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η θύελλα δεν κράτησε πολύ, όμως οι ισχυρές ριπές ανέμου προκάλεσαν σημαντικές ζημιές.

 

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ελβετίας, επρόκειτο «πιθανότατα για ανεμοστρόβιλο σε συνδυασμό με μια καταιγίδα αέριας μάζας που εκδηλώθηκε κατά μήκος της οροσειράς του Ιούρα» που έπληξε αργά το μεσημέρι το Λα Σο-ντε-Φον, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

«Μια ριπή ταχύτητας 217 χιλιομέτρων/ώρα καταγράφηκε από τον σταθμό μας στο αεροδρόμιο του Λα Σο-ντε-Φον σήμερα το πρωί», ανέφερε η MétéoSuisse στο Twitter.

Η επιχείρηση διάσωσης και απομάκρυνσης των συντριμμιών συνεχίζεται. Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς διατρέχουν κίνδυνο από την πτώση δέντρων ή κεραμιδιών.

Προειδοποίησε επίσης ότι αναμένεται και νέα θύελλα στον ορεινό όγκο του Νεσατέλ και ιδίως στο Λα Σο-ντε-Φον και προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν έξω.

Οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, στέγες σπιτιών αποκολλήθηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν. Λόγω της κακοκαιρίας καταγράφονται προβλήματα και στα δρομολόγια των τρένων στην περιοχή.

Πηγή: protothema.gr