Γαλλία: Πάνω από 127000 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Παρίσι Γαλλία Πύργος του Αϊφελ

Εντονη ανησυχία στην χώρα

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές χώρες της Ευρώπης, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία συνδυαστικά με το γεγονός ότι λόγω του καλοκαιριού υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα.

Μάλιστα, ανάμεσα στις χώρες που βλέπουν αυξητική τάση στον αριθμό των μολύνσεων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση είναι και η Γαλλία.

Την Τετάρτη μάλιστα οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 127.642 κρούσματα κορονοϊού. Ειδικοί προειδοποιούν πως έχει εκδηλωθεί νέο κύμα της πανδημίας στη μητροπολιτική Γαλλία, που αποδίδεται στις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της Όμικρον.

Επίσης, το προηγούμενο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 104 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της λοίμωξης. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν χθες (13.07.2022) 19.580 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων οι 1.184 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Διαβάστε επίσης  Kορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (28/9) δωρεάν rapid test

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Γαλλία ξεπέρασε τους 150.000 νεκρούς την 8η Ιουλίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 31,7 εκατομμύρια.

Οι αρχές συνιστούν να κάνουν δεύτερη αναμνηστική δόση των εμβολίων κατά της COVID-19 οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Συνιστούν επίσης τη χρήση μάσκας στα μέσα συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας, το 79% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 και το 59,4 έχει κάνει τουλάχιστον μία αναμνηστική δόση.