Γερμανία: Χειροπέδες σε ακροδεξιούς που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα

Γερμανία κρούσματα

Μετά από επιδρομές σε όλη την χώρα

Χειροπέδες σε είκοσι πέντε άτομα πέρασαν οι Αρχές στην Γερμανία, καθώς μετά από επιδρομές κρίθηκαν ύποπτοι για συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα έγιναν επιδρομές σε 11 κρατίδια σε ολόκληρη τη γερμανική επικράτεια.

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ομάδα ακροδεξιών και πρώην στρατιωτικών σχεδίαζε να εισβάλει στο κτίριο του κοινοβουλίου, το Ράιχσταγκ, και να καταλάβει την εξουσία.

Ένας 71χρονος Γερμανός που κατονομάζεται ως «πρίγκιπας» με το όνομα «Heinrich XIII», φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στα σχέδιά τους.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο φερόμενοι ως αρχηγοί της οργάνωσης, όπως αναφέρουν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: 67 "καμπάνες" για τον αντικαπνιστικό νόμο την περασμένη εβδομάδα

Οι συνωμότες φέρονται να περιλαμβάνουν μέλη του εξτρεμιστικού κινήματος Reichsburger (Πολίτες του Ράιχ), το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος, όπως υπογραμμίζει το BBC.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες φέρονται ως μέλη της ομάδας, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχεδιάσει να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871. «Δεν έχουμε ακόμη όνομα για την ομάδα αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.