Γερμανία: Η απεργία των συνδικάτων στις μεταφορές “παραλύει” την χώρα

οδηγία Ελλάδα NOTAM Αυστρία Condor TUI απολύσεις Γερμανία Ελλάδα ταξίδια πτήσεις Βρετανία

Ζήτημα επιβίωσης εργαζομένων θέτει το συνδικάτο Verdi

Σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου πραγματοποιείται στην Γερμανία η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών στον τομέα των μεταφορών.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του γερμανικού συνδικάτου «Verdi επισημαίνει ότι, το αίτημα για την αύξηση των μισθών εν μέσω υψηλού πληθωρισμού αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης» για τους εργαζομένους.

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε ήδη από χθες Κυριακή (26/3) στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου καταγράφονται πολλές ακυρώσεις πτήσεων. Ο διαχειριστής των γερμανικών σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, η Deutsche Bahn, καταδίκασε τις απεργιακές κινητοποιήσεις και κάλεσε το συνδικάτο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Οι άνθρωποι δεν είναι απλώς υποαμειβόμενοι, είναι απελπιστικά εξαντλημένοι», δηλώνει ο Φρανκ Βέρνεκε, επικεφαλής του συνδικάτου Verdi.

Η απεργία ξεκίνησε αμέσως μετά τα μεσάνυκτα και θα πλήξει τις μεταφορές ολόκληρη τη σημερινή ημέρα (27/3).

Το συνδικάτο Verdi εκπροσωπεί περί τα 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών και τα αεροδρόμια. Το συνδικάτο EVG εκπροσωπεί περί τους 230.000 εργαζόμενους στην Deutsche Bahn και στις εταιρείες των λεωφορείων.

Το συνδικάτο Verdi ζητά αύξηση των μισθών κατά 10,5%, που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 500 ευρώ επιπλέον μηνιαίως, και η EVG ζητά αύξηση 12%, που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 650 ευρώ επιπλέον μηνιαίως.

Διαβάστε επίσης  Ζέτα Μακρυπούλια: Εξαλλη με αεροπορική εταιρεία - "Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό"

«Η απεργία είναι αναγκαία για να ξεκαθαρίσουμε στους εργοδότες ότι θα επιμείνουμε σθεναρά στις διεκδικήσεις μας», δηλώνει στην συνέντευξή του ο Φρανκ Βέρνεκε.

«Είναι ζήτημα επιβίωσης για πολλές χιλιάδες εργαζομένων να λάβουν σημαντική αύξηση μισθού», λέει ο επικεφαλής του Verdi, την στιγμή που οι τιμές καταναλωτή είχαν αυξηθεί κατά 9,3% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με πέρυσι.

Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε χθες (26/3) ότι η απεργία είναι «τελείως υπερβολική, αβάσιμη και αχρείαστη».

Πηγή: protothema.gr