Γερμανία: Νέα καμπάνια εμβολιασμού για τον κορονοϊό – Κίνδυνος για νέα έξαρση

κορονοϊός εμβόλιο

Για τους ηλικιωμένους και για ευάλωτες ομάδες

Εξαρση της πανδημίας του κορονοϊού παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Παράλληλα, η Γερμανία άρχισε σήμερα (18/9) την φθινοπωρινή καμπάνια εμβολιασμού για την πρόληψη αναπνευστικής λοίμωξης με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τους ηλικιωμένους και για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιασθούν, ακόμη καλύτερα θα είναι να γίνει ταυτόχρονα με το εμβόλιο της γρίπης », δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος είναι 60 ετών και έκανε το εμβόλιο.

Επιλέγοντας να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, του ευάλωτους και τους χρονίως πάσχοντες, τους τροφίμους κέντρων φροντίδας, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και όσους βρίσκονται σε στενή επαφή με ευάλωτα άτομα, η Γερμανία ευθυγραμμίζεται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία.

Διαβάστε επίσης  Ξεκινά το Euro 2024 - Γερμανία εναντίον Σκωτίας στο Μόναχο

Διαβάστε εδώ: Γερμανία: “Καμπανάκι” για επιστροφή του κορονοϊού

Η Βρετανία έθεσε σε προτεραιότητα τους -άνω των 75- τροφίμους κέντρων φροντίδας και ανοσοκατεσταλμένους.

Αυτή η στάση έρχεται σε αντίθεση με την ευρύτερη προσέγγιση που υιοθέτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την χρήση του επικαιροποιημένου εμβολίου κατά της Covid για όλους τους άνω των 6μηνών.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή έδωσε τον περασμένο μήνα το πράσινο φως για τα επικαιροποιημένα εμβόλια των Pfizer και BioNTech κατά της παραλλαγής XBB.1.5 της Ομικρον. Το εμβόλιο της Moderna βρίσκεται επίσης σε διαδικασία έγκρισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ