Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου

Γερμανία οικονομική ενίσχυση σε Ελληνες φοιτητές Βερολίνο

Για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας

Πριν ξεκινήσουν ο διαβουλεύσεις μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων στη Γερμανία σχετικά με την παράταση του lockdown, προφανώς όλες οι πλευρές συμφώνησαν τελικά για στα πρώτα βασικά σημεία.

Αυτό προκύπτει από την πρόταση ενοποιημένου ψηφίσματος, στην οποία αναφέρεται η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων “Business Insider”. Σύμφωνα με αυτήν, το lockdown στην Γερμανία, το οποίο θα διαρκoύσε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου. Από πότε θα ισχύει αυτό είναι ακόμα ανοιχτό, «αλλά πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα».

Επίσης, στο μέλλον, δεν θα επιτρέπεται η χρήση κοινής μάσκας, είτε κασκόλ που θα καλύπτουν στόμα και μύτη στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ψώνια και στις λειτουργίες (των εκκλησιών), αλλά μόνο χειρουργικές ή μάσκες FFP2.

Διαβάστε επίσης
Ενδεχόμενο παράτασης του Lockdown και μετά την Καθαρά Δευτέρα - Πώς θα τη γιορτάσουμε

Οι προηγούμενοι περιορισμοί επαφής, σε αντίθεση με τα αρχικά σχέδια της καγκελαρίας, δεν θα ενισχυθούν. Θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται συναντήσεις με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό. Ωστόσο, ο αριθμός των νοικοκυριών πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σταθερός και πιο μικρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *