Γερμανία: Στο 4,9% η ύφεση – Θετικές επιδόσεις στη βιομηχανία

Γερμανία Βερολίνο

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την οικονομία της χώρας

Γερμανία: Υφεση ύψους 4,9% κατέγραψε η γερμανική οικονομία για το 2020, ενώ καλύτερη του αναμενόμενου ήταν η επίδοση κατά το δ’ τρίμηνο του 2020. Για το τρέχον τρίμηνο ωστόσο αναμένεται ύφεση της τάξης του 1,5%. Ανθεκτικός πάντως εμφανίζεται ο κλάδος της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW, η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί πιθανόν κατά 1,5% κατά το α’ τρίμηνο του 2021, λόγω των ακόμη εν ισχύι μέτρων γενικού lockdown που εφαρμόζονται στη χώρα και αλλού.

Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ινστιτούτο διαπιστώνει ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία στο τέλος του έτους ήταν περιορισμένες, σε σύγκριση με το κόστος των μέτρων που ελήφθησαν κατά την πρώτη φάση, κυρίως χάρη στις επιδόσεις της βιομηχανίας και του κλάδου των κατασκευών.

Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Ζητά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα της μαζί με τις Γερμανία και Γαλλία

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το ΑΕΠ της Γερμανίας κατέγραψε κατά το δ’ τρίμηνο του 2020 απροσδόκητη αύξηση της τάξης του 0,3%. Αρχικά είχε προβλεφθεί αύξηση ύψους 0,1%. Για το σύνολο του έτους, η ύφεση είχε εκτιμηθεί στο 5,0% και περιορίστηκε οριακά στο 4,9%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *