Γερμανία: Τέσσερις νεκροί μετά από φωτιά σε οίκο ευγηρίας

Χαϊδελβέργη Γερμανία

Ηλικιωμένος ομολόγησε ότι κάπνιζε κρυφά

Τραγωδία σημειώθηκε στην Γερμανία και πιο συγκεκριμένα σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Μπέντμπουργκ-Χάου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από φωτιά που ξέσπασε στον οίκο ευγηρίας στην Γερμανία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίστηκαν.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Η Bundestag ενέκρινε την μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Σύμφωνα με την αστυνομία, η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός εκ των ηλικιωμένων, ο οποίος όμως επέζησε, ενώ σύμφωνα με την BILD, ο άνδρας ομολόγησε στους διασώστες ότι κάπνιζε κρυφά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν κατέστη δυνατόν να διασωθούν τέσσερις ηλικιωμένοι, ενώ 23 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά – ανάμεσά τους δύο μέλη του προσωπικού του ιδρύματος. Ο ίδιος επισήμανε ότι το κτίριο, το οποίο εκκενώθηκε, δεν είναι πλέον κατοικήσιμο και θα πρέπει να αναζητηθεί νέος χώρος. Προσωρινά οι ηλικιωμένοι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: "Γέφυρα ζωής" από αστυνομικούς για τη μεταφορά εγκύου σε ιδιωτική κλινική

Εκπρόσωπος του Γερμανικού Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών δήλωσε ότι «ο αριθμός των πυρκαγιών σε γηροκομεία παραμένει σε σταθερά υψηλό επίπεδο», επισημαίνοντας ότι από την αρχή του έτους έχουν σημειωθεί 26 τέτοια περιστατικά. «Αυτό καθιστά προφανές ότι οι κανονισμοί για την προληπτική πυροπροστασία δεν επαρκούν για αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις», πρόσθεσε και ζήτησε επίσης να υποχρεωθούν τα συγκεκριμένα ιδρύματα να εγκαταστήσουν αυτόνομο μηχανισμό πυροπροστασίας σε κάθε δωμάτιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ