Κορονοϊός – Γερμανία: Ανησυχεί η Μέρκελ – Αναβάλλονται μεγάλες εκδηλώσεις μέχρι τον Φεβρουάριο

κορονοϊός Γερμανία

Η Γερμανίδα καγκελάριος δε βλέπει σύντομα λύση στο πρόβλημα

Κορονοϊός – Γερμανία: Οι ανοδικοί ρυθμοί διάδοσης του κορονοϊού προκαλούν έντονη ανησυχία στη Γερμανία. «Έχουμε πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας», δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες χθες το βράδυ η καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη κομματικών στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών.

Κορονοϊός: Η ίδια αναμένει σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και ό,τι τουλάχιστον ως το Φεβρουάριο δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλες εκδηλώσεις. Το πρωί έγινε γνωστό ότι το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών αποφάσισε να αναβάλει το προγραμματισμένο για αρχές Δεκεμβρίου συνέδριο του κόμματος. Το κόμμα «Η Αριστερά» εξετάζει επίσης αναβολή του συνεδρίου του.

Η κρισιμότητα της κατάστασης υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι σήμερα συνεδρίασε η λεγόμενη Επιτροπή Κορωνοϊού της κυβέρνησης και την Πέμπτη θα μιλήσει για το θέμα της πανδημίας σε σχετική συζήτηση στη βουλή. Την Τετάρτη η καγκελάριος θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων, που είναι αρμόδια στα θέματα υγείας.

Διαβάστε επίσης
Νέα έρευνα: Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν την εξέλιξη του κορονοϊού

Παρά τις όποιες συνεννοήσεις στο παρελθόν για συντονισμό της δράσης τους, κάθε ένα από τα κρατίδια ακολουθεί δική του πολιτική σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ένα μέρος των κρατιδίων όπως η Βαυαρία, το Αμβούργο και το Ζάαρ εκφράζονται υπέρ μιας ενιαίας πολιτικής στο θέμα του κορωνοϊού, άλλα όμως κρατίδια εξακολουθούν να επιμένουν στην αυτονομία τους. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», επεσήμανε η καγκελάριος χθες.

Πηγή: Deutsche Welle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *