Κορονοϊός: Ο πρώτος ασθενής από τη Γερμανία μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ στην Ιταλία

Πάτρα Λάρισα Κρήτη γυναίκα Επικουρικό προσωπικό σε νοσοκομεία γρίπη Ρωσία επαναλοίμωξης Ελλάδα ΕΟΔΥ Κρήτη Κύπρο κορονοϊού γρίπη νεκροί κορονοϊό Ιρλανδία Ιταλία Ελλάδα ΗΠΑ Θεσσαλονίκη ΠΟΕΔΗΝ κλινική κορονοϊός θρόμβωση Επανομή ιερέας Κατερίνη

Γέμισαν οι μονάδες στην Βαυαρία

Κορονοϊός: Η κατάσταση στην Γερμανία με την πανδημία όλο και χειροτερεύει.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σήμερα μεταφέρθηκε ο πρώτος Γερμανός ασθενής με κορονοϊό σε μονάδα εντατικής θεραπείας της περιφέρειας ‘Ανω Αδίγης της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ασθενή που βρισκόταν στη Βαυαρία όπου οι ΜΕΘ είναι πλήρεις. Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση στην ιταλική πόλη Μεράνο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.

Ως γνωστόν, οι Γερμανοί αναισθησιολόγοι έχουν δηλώσει ότι «το γερμανικό υγειονομικό σύστημα οδεύει προς την καταστροφή». Στην αρχή της επιδημίας συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο: πολλοί Ιταλοί ασθενείς μεταφέρθηκαν και θεραπεύθηκαν σε γερμανικά νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης
NBA: Απόφαση "βόμβα" για τους ανεμβολίαστους μπασκετμπολίστες

Την ίδια ώρα, Σλοβένοι ανταποκριτές στην Ιταλία ζητούν από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να παρέμβει με στόχο να μπορέσουν να μεταφερθούν στα ιταλικά νοσοκομεία και ασθενείς με Covid-19 από τη Λιουμπλιάνα και άλλες περιοχές της χώρας τους. Στη Σλοβενία, η πληρότητα των ΜΕΘ, στη φάση αυτή αγγίζει, το 90%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.