Λοιμωξιολόγοι στη Γερμανία: Απέτυχε το lockdown

Συνεχίζεται η επέλαση του κορονοϊού και στη Γερμανία, όπου για μία ακόμη ημέρα κατεγράφη ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων.

Γεγονός που κάνει κάνει τους λοιμωξιολόγους να αμφιβάλουν πλέον ανοιχτά για την αποτελεσματικότητα του lockdown και την κυβέρνηση να εξετάζει τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων για όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Όπως μεταδίδει από το Βερολίνο ο απεσταλμένος του OPEN TV, Παντελής Βαλασόπουλος, παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε μερικό lockdown εδώ και ένα μήνα, τα κρούσματα και ο αριθμός των θανάτων εξακολουθούν να έχουν αυξητική τάση. Ενδεικτικό είναι ότι τις τελευταίες 24 ώρες, η Γερμανία κατέγραψε 24.000 νέα κρούσματα και 270 νεκρούς. Με βάση τους αριθμούς, οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν πως το lockdown έχει αποτύχει και δεν έχει καταφέρει να σταματήσει την πανδημία.

Η διαφορά του lockdown που εφαρμόζει η Γερμανία συγκριτικά με της Ελλάδας είναι πως εκεί παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία, τα οποία όμως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς καταγράφονται πολλά κρούσματα και χιλιάδες από αυτά έχουν κλείσει εκ νέου. Ως εκ τούτου, την ερχόμενη Τετάρτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν όλο τον χειμώνα.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 292 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.