Νέος σοβαρός τραυματισμός σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου – Ζωντανός από θαύμα ένας 19χρονος (ΦΩΤΟ)

αγώνας χόκεϊ τραυματισμός

Η λεπίδα αντιπάλου του έκοψε τους μύες στο στήθος

Μεγάλο σοκ είχε προκαλέσει στις 29 Οκτωβρίου η είδηση πως ο 29χρονος αθλητής χόκεϊ επί πάγου, Ανταμ Τζόνσον, έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό σε αγώνα.

Ο Τζόνσον τραυματίστηκε θανάσιμα στον αγώνα της ομάδας του Nottingham Panther κόντρα στους Sheffield Steelers, όταν ο Ματ Πίτγκρειβ της δεύτερης του έκοψε τον λαιμό με τη λεπίδα από το σκέιτ του.

Πριν λίγες ώρες, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, παραλίγο να συμβεί μια ανάλογη τραγωδία στο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου τη Νορβηγίας, όπου η Λέρενσκογκ αντιμετώπισε την Στόρχαμαρ με τον 19χρονο Γιόνας Νίχους Μίρε της πρώτης να τραυματίζεται σοβαρά στο στήθος από το σκέιτ αντιπάλου του.

Δείτε επίσης: Νεκρός παίκτης του χόκεϊ εν ώρα αγώνα – Παγοπέδιλο του έκοψε τον λαιμό (Σκληρές εικόνες)

Ο Μίρε είχε μια μονομαχία με αντίπαλο αμυντικό κατά τη διάρκεια της οποίας η λεπίδα του έκοψε τη στολή, το δέρμα και τους μύες στο στήθος του.

Ο νεαρός αθλητής πάνω στην έξαψη του αγώνα δεν αντιλήφθηκε τον τραυματισμό του, καθώς η αδρεναλίνη ήταν στα… κόκκινα, όμως μετά από πέντε λεπτά οι πόνοι τον λύγισαν.

Η λεπίδα του είχε προκαλέσει ένα τεράστιο σκίσιμο στον θώρακα και ο πόνος ήταν πλέον αφόρητος με τον Μίρε να κατευθύνεται στον πάγκο και να σηκώνει τη μπλούζα του ρωτώντας τους συμπαίκτες του αν βλέπουν κάτι.

Η αντίδραση τους του έδωσε να καταλάβει ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή με τον γιατρό του αγώνα αν παρέχει τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρεται άμεσα στο νοσοκομείο.

αγώνας χόκεϊ επί πάγου τραυματισμός

Εκεί του έγιναν ράμματα με τους γιατρούς να του τονίζουν πόσο τυχερός στάθηκε, παρόλο που αντιλήφθηκαν ότι ο θωρακικός μυς είχε κοπεί στα δύο!

Ο Μίρε είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής Νορβηγίας για το επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά τώρα θα το δει από την τηλεόραση αν και το ατύχημα του, καθώς και η τραγωδία με τον Τζόνσον φαίνεται ότι αλλάζει οριστικά το πρωτόκολλο ασφαλείας των αγώνων.

Ενώ λοιπόν μέχρι και χθες οι αρχές του αθλήματος συζητούσαν την υποχρεωτική θέσπιση προστατευτικών για αυχένα και λαιμό, πλέον δέχονται πιέσεις για περαιτέρω διεύρυνση των προστατευτικών και στα υπόλοιπα μέρη του σώματος προκειμένου να αποφευχθούν νέες τραγωδίες.

Πηγή: protothema.gr