Πάνω από 1000 οι θάνατοι λόγω κορονοϊού στη Βραζιλία

κρούσματα επίθεση με τσεκούρι ΑΠΘ μέτρα συμπτώματα κρούσμα nosokomeio βρέφος μαθήτρια συμπτώματα κορονοϊού Βόλο κορονοϊό Πάτρα άσθμα κορονοϊός νοσοκομείο Θεσσαλονίκη νοσηλευτές

Η χώρα “χτυπιέται” από την πανδημία

Βραζιλία: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (26/5) ότι ο αριθμός των ασθενών που κατέγραψε πως υπέκυψαν λόγω κορονοϊού ανήλθε σε 1.039 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Ο ημερήσιος απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να ξεπερνά τα χίλια για τέταρτη φορά αφότου η εξάπλωσή της άρχισε να επιταχύνεται, την περασμένη εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, νέο επίκεντρο της πανδημίας, θρηνεί πλέον 24.512 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας τα οποία, όπως τονίζει μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τις τέσσερις ημέρες ως τη Δευτέρα, η Βραζιλία ήταν η χώρα που μέτραγε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών καθημερινά εξαιτίας του κορονοϊού στον πλανήτη, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο (σχεδόν 100.000 νεκροί).

Ο ημερήσιος απολογισμός των ΗΠΑ δεν είχε ακόμη γίνει γνωστός όταν ανακοινώθηκαν τα νεότερα δεδομένα από τη Βραζιλία.

Στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 210 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται 391.222 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (+16.324 σε ένα 24ωρο).

Διαβάστε επίσης  Πέθανε σε ηλικία 116 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μια Βραζιλιάνα μοναχή

Οι δύο πολιτείες που υφίστανται τα χειρότερα χτυπήματα είναι το Σαν Πάολο και το Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία βρίσκονται πολύ κοντά στον κορεσμό, όπως και σε πολιτείες στο βόρειο και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η πολιτεία Σαν Πάολο θρηνούσε μέχρι το βράδυ της Τρίτης (26/5) 6.423 νεκρούς επί συνόλου 86.000 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης, ενώ στο Ρίο, όπου η εξάπλωση του κορονοϊού πήρε ακόμη πιο ραγδαίο ρυθμό την τελευταία εβδομάδα, καταμετρώνται 4.361 θάνατοι και πάνω από 40.000 κρούσματα μόλυνσης.

Οι δύο πολιτείες επέβαλαν στα τέλη Μαρτίου μέτρα περιορισμού των πολιτών τους, παρά τη σφοδρή αντίσταση που προβάλλει ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου. Όμως η φύση αυτών των μέτρων δεν ήταν υποχρεωτική και δεν άρκεσαν για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Τη Δευτέρα (25/5) το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως συνεχίζει να συνιστά τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία ασθενών με ήπια συμπτώματα της COVID-19, αψηφώντας την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να αναστείλει «προσωρινά» τις κλινικές δοκιμές με αυτό το ανθελονοσιακό φάρμακο για προληπτικούς λόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *