Πότε θα γίνει η 97η τελετή απονομής των Οσκαρ 2025

Οσκαρ

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Ανακοινώθηκε χθες (10/4) η επίσημη ημερομηνία για την 97η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Το κόκκινο χαλί των Όσκαρ 2025 πρόκειται να στρωθεί μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με τη φετινή βραδιά απονομής. Πιο συγκεκριμένα η 97η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η φετινή τελετή η οποία είχε ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον λόγω των Γιώργου Λάνθιμου και Αλεξάντερ Πέιν έγινε στις 10 Μαρτίου.

Την φετινή βραδιά των Oscars παρακολούθησαν περίπου 19,5 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, αριθμός αυξημένος κατά 4% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά, που παρουσιάζει αύξηση τηλεθέασης.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες και θα μεταδοθεί ζωντανά για μία ακόμη φορά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

 

Η προθεσμία υποβολής για τις γενικές κατηγορίες συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου. Η προκαταρκτική ψηφοφορία για τις βραχείες λίστες σε δέκα κατηγορίες θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 17 Δεκεμβρίου.

Η ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες έχει οριστεί για τις 8 με 12 Ιανουαρίου 2025 με την επίσημη ανακοίνωση να λαμβάνει χώρα στις 17 Ιανουαρίου.

Η λαμπερή τελετή των Χρυσών Σφαιρών 2025 που θεωρείται προάγγελος των Όσκαρ μετά την υπογραφή πενταετούς συμφωνίας με το CBS, θα διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου.

Πηγή: newsit.gr