Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο στη Γερμανία – Σχεδόν 3.000 μέλη το πλήρωμα

Σε καραντίνα τέθηκε ένα κρουαζιερόπλοιο στη Γερμανία!

Συγκεκριμένα, σχεδόν 3.000 μέλη του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου του κολοσσού της τουριστικής βιομηχανίας TUI τέθηκαν σε καραντίνα πάνω στο σκάφος, καθώς ένας ναυτικός διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε η διεύθυνση του ομίλου.

Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος του «Mein Schiff 3» υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ όταν παρουσίασαν ελαφριά συμπτώματα γρίπης. Ένας τους, ως αυτό το στάδιο, επιβεβαιώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Οι 15 ναυτικοί τέθηκαν σε απομόνωση πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, στο λιμάνι που αποτελεί τη βάση του, στο Κουξχάφεν, στη Βόρεια Θάλασσα.

Το σύνολο των 2.899 μελών του πληρώματος, επίσης, αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα πάνω στο σκάφος «μέχρι νεοτέρας διαταγής», ενημέρωσε η διεύθυνση του ομίλου TUI με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Πάνω από 10000 παιδιά νόσησαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα

Ορισμένα μέλη του πληρώματος, που είχαν κατέβει από το σκάφος πριν από την περασμένη Τρίτη, την ημέρα άφιξής του στο λιμάνι, κλήθηκαν να επιστρέψουν στο πλοίο, πρόσθεσε η διεύθυνση του ομίλου TUI.

Το κρουαζιερόπλοιο δεν μετέφερε κανέναν επιβάτη, διαβεβαίωσε ο όμιλος.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον πληθυσμό της πόλης και της περιφέρειας Κουξχάφεν», διαβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης Κάι-Ούβε Μπίλεφελτ και ο δήμαρχος Ούβε Ζάντγιερ (SPD). «Η ομάδα των ανθρώπων που ανέβηκε στο πλοίο για την επίσημη διαδικασία της αποβίβασης (κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου) μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια και ήταν εφοδιασμένη με μέσα ατομικής προστασίας», πρόσθεσαν οι δύο αξιωματούχοι.

*Φωτογραφία Αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *