Κορονοϊός: Παιδιά – εθελοντές επιστρατεύονται για το κινέζικο εμβόλιο

εγκάρσια μυελίτιδα εμβόλιο μαραθώνιο Παστέρ κορονοϊός Γερμανία

Θα λάβουν δόσεις του εμβολίου στο πλαίσιο των δοκιμών

Η κινέζικη φαρμακευτική εταιρεία εμβολίων Sinovac Biotech σχεδιάζει να ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου κορονοϊού με παιδιά και εφήβους αργότερα αυτό το μήνα.

Με τον τρόπο αυτό σχετικά με τα παιδιά θα διευρύνει τις δοκιμές του σε μια βολή που ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο της μελέτης με ενήλικες.

Η εύρεση ενός εμβολίου που να λειτουργεί για ολόκληρο τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των νεότερων, θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των επιδημιών του κορονοϊού – που έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 930.000 θανάτους παγκοσμίως – μέσω σχολείων και νηπιαγωγείων, που ενδέχεται να επηρεάσουν και τους δασκάλους και τους γονείς.

Διαβάστε επίσης
Ζήσης Κασιάρας: Σίγησε το βιολί του δεξιοτέχνη μουσικού

Συνολικά, 552 υγιείς συμμετέχοντες ηλικίας μεταξύ τριών και 17 ετών θα λάβουν δύο δόσεις από το αμερικανικό CoronaVac του Sinovac ή ένα εικονικό φάρμακο σε μια συνδυασμένη δοκιμή Φάσης 1 και Φάσης 2 που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου στην επαρχία Hebei της βόρειας Κίνας, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Οι δοκιμές έχουν ήδη εγκριθεί από την κινεζική ρυθμιστική αρχή, δήλωσε εκπρόσωπος της Sinovac.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *