4 δημιουργικοί τρόποι να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα

τρόποι για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα

Δες τι μπορείς να κάνεις

Οι μέρες σου μοιάζουν ίδιες και περιμένεις όλη την εβδομάδα να έρθει το σαββατοκύριακο, μόνο και μόνο για να το περάσεις… μια από τα ίδια: αν νιώθεις ότι η καθημερινότητα σε έχει καταπιεί, σίγουρα δεν είσαι ο μόνος!

Πολλές φορές η ρουτίνα μοιάζει τόσο εδραιωμένη που ίσως νομίζεις ότι χρειάζεται κάποια μεγάλη αλλαγή ή σπουδαία πράξη για να αποδράσεις από αυτήν.

Στην πραγματικότητα, όμως, ακόμα και οι πιο απλές κινήσεις έχουν τη δύναμη να σε κάνουν να ξεφύγεις – φτάνει να σκεφτείς δημιουργικά! Εμπνεύσου, λοιπόν, από τις παρακάτω ιδέες για μικρούς τρόπους να ανανεώσεις την καθημερινότητά σου!

Κάνε ένα ταξίδι-αστραπή

Ίδια μέρη, ίδιοι άνθρωποι, ίδιες βόλτες… Πολύ συχνά αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι για να διαφύγεις από την καθημερινή μονοτονία είναι μια αλλαγή σκηνικού. Και δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψεις μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου για να το πετύχεις! Ακόμη και ένα σύντομο ταξιδάκι σε έναν κοντινό προορισμό μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική απόδραση. Μπορεί να σε ανανεώσει, να σε βοηθήσει να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να αλλάξεις ολοκληρωτικά παραστάσεις.

Ανάλογα με το τι έχεις ανάγκη να δεις μπορείς να οργανώσεις μια εξόρμηση με αυτοκίνητο σε κάποιο γραφικό ορεινό χωριό της Ελλάδας, με πλοίο μέσω μιας πλατφόρμας που μπορεί να σε ταξιδέψει σε όλα τα μαγευτικά νησιά της χώρας, χειμώνα καλοκαίρι, όπως η Let’s Ferry ή ακόμα και με τρένο αν έχεις όρεξη να απολαύσεις τη διαδρομή. Στην Ελλάδα, οι επιλογές σου για ανεξερεύνητους προορισμούς είναι πολλές και ευτυχώς εύκολα προσβάσιμες, ευκαιρία λοιπόν να ξεφύγεις ανακαλύπτοντάς τις.

Μην σταματάς να μαθαίνεις

Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις κάτι νέο! Μια τέχνη, μια ξένη γλώσσα, ένα νέο είδος σωματικής άσκησης… Υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν έχεις δει ή ακούσει ακόμα, τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν λίγο φως στη ζωή σου.

Εκτός από έναν θαυμάσιο τρόπο να δώσεις ενδιαφέρον στην καθημερινότητά σου διευρύνοντας τους ορίζοντές σου, η δια βίου μάθηση είναι και μια τέλεια αφορμή να ανακαλύψεις πράγματα για τον ίδιο σου τον εαυτό. Μην φοβάσαι λοιπόν να βγεις από το comfort zone σου και να γίνεις ξανά… μαθητής!

Οι ευκαιρίες είναι ευτυχώς πολλές: διαδικτυακά μαθήματα, δωρεάν σεμινάρια, κύκλοι αυτομόρφωσης ή ακόμη και το δικό σου προσωπικό μεράκι ή η βοήθεια φίλων μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις τα πρώτα βήματα στον κόσμο της ανεξερεύνητης γνώσης. Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που έμαθες κάτι καινούργιο;

Βάλε στη ζωή σου το διάβασμα

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά τι καλύτερο για να ξεφύγεις από τις έγνοιες της καθημερινής ζωής από ένα καλό βιβλίο; Λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο η κούραση, είναι πολύ πιθανό να έχεις παραμελήσει αυτή την συνήθεια, η οποία, ωστόσο, έχει τη δύναμη να αλλάξει την καθημερινότητά σου.

Η ανάγνωση μπορεί να σε ταξιδέψει χωρίς να χρειαστεί να κάνεις ούτε βήμα από την πολυθρόνα του σπιτιού σου, να εμπλουτίσει τη ζωή σου με εικόνες και αφηγήσεις που δεν θα φανταζόσουν ποτέ. Είναι ένα μικρό διάλειμμα όχι μόνο από τη ρουτίνα, αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα!

Αν λοιπόν θες έναν δημιουργικό τρόπο να αλλάξεις παραστάσεις, ρίξε μια ματιά στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σου. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σου είναι συνέπεια: το διάβασμα είναι μια συνήθεια που καλλιεργείται, και σύντομα δεν θα μπορείς να ξεκολλήσεις από τις σελίδες του αγαπημένου σου βιβλίου.

Δοκίμασε κάτι νέο

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος να εμπλουτίσεις την καθημερινότητά σου είναι να είσαι ανοιχτόμυαλος! Είναι πολύ εύκολο να χάσεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις, να μάθεις ή να βιώσεις μια καινούργια εμπειρία αν παραμένεις προσκολλημένος στις συνήθειές σου.

Η ρουτίνα μπορεί να είναι καταπιεστική αλλά δεν παύει να προσφέρει μια γλυκιά ασφάλεια, μια παρηγοριά μέσω του οικείου και του γνώριμου. Γι’ αυτό πολλές φορές μοιάζει τόσο δελεαστική. Αν θες πράγματι να αποδράσεις από αυτήν, μείνε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να εξερευνήσεις το άγνωστο!

Μια καινούργια, εξωτική κουζίνα που δεν είχες δοκιμάσει ποτέ, αντί του αγαπημένου σου εστιατορίου, μια συναυλία ενός άγνωστου σε εσένα είδους μουσικής, μια πρόσκληση για έξοδο με καινούργια παρέα… ακόμη και η πιο μικρή “περιπέτεια” μπορεί να σε βγάλει από την πεπατημένη – ή τουλάχιστον να σου χαρίσει μια ενδιαφέρουσα ιστορία για να διηγηθείς!

Δεν χρειάζονται, λοιπόν, πολλά για να ζήσεις μια μικρή διαφυγή. Με λίγη θέληση και πολλή φαντασία μπορείς να δεις την καθημερινότητά σου να μεταμορφώνεται!