Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να απολαύσετε την παραδοσιακή ρεβιθάδα.
Εκτός από πλούσια γεύση, η ρεβιθάδα θα σας «γεμίσει» βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά καθώς έχει μεγάλη διατροφική αξία.
Ενισχύστε λοιπόν τον οργανισμό σας με τα ρεβίθια, ένα από τα αρχαιότερα όσπρια που καλλιέργησε ο άνθρωπος.
Φτιάχνουμε παραδοσιακή ρεβιθάδα
Δείτε πόσο εύκολο είναι να κάνετε την πεντανόστιμη σούπα από ρεβίθια.
ΥΛΙΚΑ
Ρεβίθια
Κρεμμύδι
Καρότα
Σέλινο και σελινόριζα
Λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 4 με 6 ώρες και στη συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Δείτε επίσης: Φτιάχνουμε εύκολα σπιτικό ταχίνι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
2. Παράλληλα, κόβουμε σε κύβους τη σελινόριζα, ένα μεγάλο καρότο, ένα μεγάλο κρεμμύδι και ένα ματσάκι σέλινο.
3. Οταν πια τα ρεβίθια μας θα έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε τα λαχανικά και το ξύσμα από το λεμόνι.
4. Προς το τέλος, αφού η σούπα μας αρχίσει να χυλώνει, προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο, έναν κύβο λαχανικών αλάτι και πιπέρι.
5. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
Καλή σας επιτυχία!