Ψήστε πεντανόστιμο καλαμπόκι στη σχάρα χωρίς να το ξεφλουδίσετε

ψητό καλαμπόκι

Το μυστικό για να παραμείνουν ζουμερά

Το ψητό καλαμπόκι για τους περισσότερους συμπεριλαμβάνετε στις αγαπημένες μας καλοκαιρινές γεύσεις, γι’ αυτό και θέλουμε να το απολαμβάνουμε όχι μόνο στις βόλτες μας αλλά και στο σπίτι μας.

Το μυστικό για να αναδείξουμε τη μοναδική του γεύση, εκτός από το να μάθουμε να επιλέγουμε τα καλά καλαμπόκια, την κατάλληλη εποχή, είναι φυσικά και το σωστό ψήσιμο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πως μπορείτε να ψήσετε σωστά τα καλαμπόκια σας, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να τα ξεφλουδίσετε από πριν, και τι πρέπει να κάνετε για να διατηρηθούν ζουμερά.

φρέσκο καλαμπόκι

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μουλιάζουμε τα καλαμπόκια ολόκληρα, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε για περίπου 30 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.

Αυτός είναι ένας τρόπος για να διατηρήσουμε τα καλαμπόκια μας ζουμερά κατά το ψήσιμο και να μην στεγνώσουν.

Αφού τα στραγγίξουμε τα τοποθετούμε απευθείας επάνω στα αναμμένα κάρβουνα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Κάθε 4 με 5 λεπτά τα γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν, πιέζοντας ελαφρά με την τσιμπίδα όμως αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε αφαιρούμε δυο τρία σποράκια με μεγάλη προσοχή γιατί θα είναι καυτά και δοκιμάζουμε. Πρέπει να είναι τρυφερά και ζουμερά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Για να το σερβίρουμε, αναζητάμε τον πιο εύκολο τρόπο για να το κόψουμε. Προσθέτουμε όσο αλάτι ή βούτυρο θέλουμε και είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

ψητό καλαμπόκι

Αν δεν καταφέρουμε να τα φάμε όλα μπορούμε να κρατήσουμε αυτά που περίσσεψαν στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για περίπου 3 ημέρες. Για να το ξαναζεστάνουμε τυλίγουμε κάθε ένα καλαμπόκι με βρεγμένη χαρτοπετσέτα και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά και δεν ξεχνάμε να τα γυρίζουμε κάθε 20 δευτερόλεπτα.

Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε το καλαμπόκι μας χωρίς χωρίς το φλοιό του, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να στεγνώσει. Γι’ αυτό το αφήνουμε στη φωτιά μόνο για 10 λεπτά και το γυρίζουμε κατά διαστήματα για να μην αρπάξει.

Τι γίνεται αν θέλουμε να ψήσουμε καλαμπόκι που έχουμε στην κατάψυξη; Για να τα ξεπαγώσουμε τα τυλίγουμε σε μια πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη την προηγούμενη νύχτα. Την επόμενη ημέρα πριν τα βάλουμε στη σχάρα για ψήσιμο βεβαιωνόμαστε ότι είναι στεγνά.

φρέσκο καλαμπόκι

Πηγή: Olivemagazine