Αγιο Ορος: Ακαρπες οι έρευνες για τον μοναχό – Στην “μάχη” drones και θερμικές κάμερες (ΦΩΤΟ)

Τα ίχνη ενός 60χρονου μοναχού αγνοούνται τα τελευταία 24ωρα από το Αγιο Ορος και οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζουν να είναι άκαρπες.

Η εξαφάνισή του δηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Όρους, στις Καρυές, από μοναχό του κελιού, όπου ο 60χρονος εγκαταβιούσε στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας (περιοχή Προβάτα).

Αγιο Ορος: Με εκπαιδευμένο σκύλο και drones οι έρευνες για τον μοναχό που αγνοείται

Τα ίχνη του φαίνεται ότι χάθηκαν δύο ημέρες νωρίτερα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν αμέσως μετά τη δήλωση εξαφάνισης, χωρίς να έχει βρεθεί, μέχρι στιγμής, κάποιο σημάδι που να οδηγεί τις Αρχές στα ίχνη του.

Αγιο Ορος μοναχός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος πριν εξαφανιστεί πήρε μαζί του τα φάρμακα και τα τσιγάρα του, ωστόσο άφησε στο κελί την ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας και άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Επίσης, δεν ενημέρωσε κανέναν από τους ανθρώπους που είχε επικοινωνία στην Μονή ότι σκόπευε να μετακινηθεί σε άλλο μέρος, όμως μια εβδομάδα περίπου πριν χαθούν τα ίχνη του φέρεται να είχε εκφράσει την πρόθεσή του σε έναν δόκιμο να φύγει από την Μονή.

Ο 60χρονος εξαφανίστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής και οι έρευνες για τον εντοπισμό του γίνονται σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του Αγίου Όρους, καθώς είναι δύσβατο και με πυκνή βλάστηση.

Στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, ενώ μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, επιχειρούσε και η ΕΜΑΚ με πεζοπόρο τμήμα και σκύλο διασώστη. Επιπλέον, συνδράμουν με εξαμελές κλιμάκιο και οι έμπειροι εθελοντές – διασώστες του ΟΦΚΑΘ, που παρέχουν τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, από τις 7 το πρωί το κλιμάκιο επιχειρεί, μαζί με τις κρατικές Αρχές, χωρίς να υπάρξει κάποιο σημάδι του μοναχού. Εκτός από drones και θερμικές κάμερες, οι εθελοντές χρησιμοποίησαν και υποβρύχια κάμερα για να ελέγξουν κάποιες δεξαμενές με νερό, χωρίς όμως να εντοπιστεί κάποιο σημάδι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου μοναχού αναμένεται να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Αγιο Ορος μοναχός

Πηγή: protothema.gr