Άκυρος ο συναγερμός για τον κορονοϊό στην Κοζάνη

Κοζάνη κορονοϊός, καταγγελία Κοζάνη αστυνομικοί καραντίνα Δυτικής Μακεδονίας

Λήξη συναγερμού στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης σχετικά με το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Σήμανε σήμερα το πρωί , όταν εμφανίστηκε 19χρονος Ιάπωνας με συμπτώματα, αλλά και ιστορικό, που οδηγούσαν σε υποψίες για πιθανό κρούσμα του θανατηφόρου ιού. Οι φόβοι ενισχύθηκαν καθώς, όπως μετέδιδαν τα τοπικά ΜΜΕ, ο νεαρός Ιάπωνας, ο οποίος βρισκόταν στην Κοζάνη για να […]

Λήξη συναγερμού στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης σχετικά με το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Σήμανε σήμερα το πρωί , όταν εμφανίστηκε 19χρονος Ιάπωνας με συμπτώματα, αλλά και ιστορικό, που οδηγούσαν σε υποψίες για πιθανό κρούσμα του θανατηφόρου ιού.

Οι φόβοι ενισχύθηκαν καθώς, όπως μετέδιδαν τα τοπικά ΜΜΕ, ο νεαρός Ιάπωνας, ο οποίος βρισκόταν στην Κοζάνη για να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα, είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα μέσω Σιγκαπούρης, αλλά και Γερμανίας, ερχόμενος σε επαφή με δεκάδες Κινέζους.

Την είδηση είχε επιβεβαιώσει, μιλώντας στο Kozanimedia, και ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος.

«Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις» είχε πει.

Διαβάστε επίσης
Επιπλέον κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο στις Σέρρες

Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αφού πηγές του υπουργείου Υγείας έσπευσαν να διευκρινίσουν την Τετάρτη πως η περίπτωση του 19χρονου, δεν αποτελεί ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει, δεν παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό. Έτσι οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν για την περίπτωση του 19χρονου Ιάπωνα θα εστιαστούν στη γρίπη και όχι στον κορονοϊό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *