Αλλοπρόσαλος ο καιρός – Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα

Χειμάρρα καιρός παραλία σύννεφα

Τι αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου

“Μπερδεμένος” θα είναι ο καιρός την προσεχή εβδομάδα, που αναμένεται να ξεκινήσει ανοιξιάτικα, αλλά θα έχουμε και βροχές.

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook έδειξε χάρτες με τις περιοχές που θα έχουν βροχές το διήμερο Τετάρτη (17/4) και Πέμπτη (18/4) και σημείωσε πως ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με φθινοπωρινά – κατά διαστήματα – στοιχεία στα νότια, ενώ τρεις εποχές θα έχουν τα ορεινά και τα βόρεια τις χώρας.

Συγκεκριμένα, για τις «τρεις εποχές» ο παρουσιαστή του καιρού στην ΕΡΤ σημειώνει πως: «τις επόμενες 6 με 7 ημέρες ίσως υπάρξουν και πρόσκαιρα χειμωνιάτικες… αποχρώσεις σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα της βόρειας χώρας».

Στη συνέχεια της ανάλυσής του για τον καιρό, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Σχετικά ευοίωνες δείχνουν και με τα σημερινά στοιχεία οι προοπτικές προς τα τέλη της εβδομάδας για κάπως πιο αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας πλην ίσως των νοτίων νησιωτικών τμημάτων.

Διαβάστε επίσης  Καιρός: Οι 10 περιοχές που θα "δεχθούν" βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή και κατά τόπους αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της νέας εβδομάδας θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων».