Ασθενής αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» – Επεσε από τον δεύτερο όροφο

κορονοϊού κρούσμα νοσοκομείο Σωτηρία

Ηταν καρκινοπαθής και νοσηλευόταν στην 7η κλινική

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας ασθενής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίος έπεσε από τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής ήταν καρκινοπαθής και νοσηλευόταν στην 7η κλινική. Γιατροί και νοσηλευτές όταν ενημερώθηκαν τι συνέβη, έσπευσαν στο σημείο όπου έπεσε ο ασθενής, τον μετέφεραν στα Επείγοντα, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά, καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για ακόμη ένα τραγικό περιστατικό μόλις λίγες ημέρες από εκείνο που συνέβη στο νοσοκομείο «Αττικόν». Εκεί ασθενής που νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική αυτοκτόνησε, πέφτοντας από το παράθυρο του 4ου ορόφου.

Το προσωπικό του νοσοκομείου άμεσα τον μετέφερε στα επείγοντα, όπου οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς δυστυχώς επιτυχία.

Οπως δήλωσε o κ. Γιαννάκος, «είναι θλιβερό να συμβαίνουν αυτοκτονίες στα νοσοκομεία της χώρας. Συνιστώ ψυχραιμία στους ασθενείς, όλες οι ασθένειες είναι αντιμετωπίσιμες. Δεν πρέπει να απογοητεύονται αλλά να δίνουν τη μάχη μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Δεν πρέπει να δίνουν τέλος στη ζωή τους χωρίς να προσπαθούν». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να καταστήσουμε τα νοσοκομεία φυλακές βάζοντας κάγκελα παντού, όπως ζητούν κάποιοι, προκειμένου να αποφύγουμε τέτοια μεμονωμένα περιστατικά».

Πηγή: enikos.gr