Χαλκιδική: Καταστροφές από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι (ΦΩΤΟ)

Χαλκιδική

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Η κακοκαιρία “Αθηνά” σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της και στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στη Συκιά, όπου πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι.

Τα χειμαρρώδη νερά παρέσυραν ότι βρήκαν μπροστά τους, σπίτια πλημμύρισαν, Ι.Χ. παρασύρθηκαν από το νερό και τη λάσπη, φερτές ύλες γέμισαν τους δρόμους με τα συνεργεία του δήμου να δουλεύουν πυρετωδώς από το ξημέρωμα της Δευτέρας.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό μίλησε  ο δήμαρχος Σιθωνίας κ.Κυπαρίσσης Ντέμπλας , κάνοντας λόγο για εμφανή προβλήματα.

“Γύρω στις 05.00 π.μ. σήμερα η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή της Συκιάς. Το κεντρικό ρέμα, το οποίο διέρχεται μέσω του οικισμού, λόγω του υπερβολικού όγκου του νερού δε μπόρεσε να συγκρατήσει το νερό με φυσικό επακόλουθο να υπερχειλίσει και τα παρακείμενα σπίτια να υποστούν ζημιές”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θέρμης: Αίτημα για να κηρυχθούν οι πληγείσες από τον "Μπάλλο" περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

“Επίσης στην περιοχή του “carrefour”, όπου έχει συμβασιοποιηθεί σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο , αλλά δυστυχώς έως σήμερα δε έχει ξεκινήσει, είχαμε και εκεί προβλήματα μιας και δεν κατέστει δυνατό λόγω της στενότητας των γεφυρών να “πάρουν” την ποσότητα του νερού, με συνέπεια να πλημμυρίσουν υποδομές,υπόγεια και σπίτια”, υπογραμμίζει ο κ. Ντέμπλας.

Τέλος με απόφαση του ίδιου του δημάρχου Σιθωνίας κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα τα σχολεία της Συκιάς θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας της επικινδυνότητας που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.

Πηγή: xalkidikipolitiki.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *