Δεσμεύτηκε η περιουσία του άνδρα που χτύπησε με αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη Αλεξία

Για ποιο λόγο πάρθηκε αυτή η απόφαση

Για ποιο λόγο πάρθηκε αυτή η απόφαση

Τη δέσμευση της περιουσίας του 54χρονου που τραυμάτισε με αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη Αλεξία ανήμερα του Πάσχα, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Θηβών.

Σύμφωνα με το STAR, το δικαστήριο διέταξε ως ασφαλιστικό μέτρο τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κατηγορούμενου.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η «περιουσιακή κατάσταση του 54χρονου είναι επισφαλής και ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του».

Το δικαστήριο τονίζει πως μετά το συμβάν ο 54χρονος «επιχείρησε ενώ γνώριζε τι διέπραξε, να αποφύγει τις ποινικές και αστικές συνέπειες των πράξεών του, κρύβοντας επιμελώς τα πειστήρια του εγκλήματος. Tο περίστροφο σε δεξαμενή καυσίμων και τους κάλυκες σε γλάστρα».

Η 8χρονη Αλεξία τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Τους πέντε τελευταίους μήνες νοσηλεύεται στο Παίδων και χρειάζεται να συνεχίσει τις θεραπείες της σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό.

«Εγώ, η γυναίκα μου και το παιδάκι μας σε ένα δωμάτιο. Ούτε μιλάει το παιδί, ούτε τίποτα, μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του», είπε ο πατέρας της 8χρονης και επιτέθηκε στον κατηγορούμενο: «ντροπή του γι’ αυτό που μας έκανε, κατέστρεψε ένα σπίτι».