Γερμανία: Δήμαρχος χωριού έχασε τη θέση του λόγω Brexit!

Εξαιτίας της καταγωγής του

Εξαιτίας της καταγωγής του

Oι φάκελοι τακτοποιήθηκαν προσεκτικά σε κουτιά, η πινακίδα κατέβηκε από την πόρτα και τα φώτα στο κτίριο έσβησαν, καθώς ο Σκωτσέζος δήμαρχος ενός μικρού χωριού στη βόρεια Γερμανία αναγκάστηκε να παραδώσει τα κλειδιά του γραφείο του, λόγω του Brexit.

Ο Ίαν Μακνάμπ διατηρούσε για δώδεκα χρόνια – μέχρι και χθες Παρασκευή 31 Ιανουαρίου – το αξίωμα αυτό (αμισθί) στο Μπρούνσμαρκ του Σλέσβιγκ-Χολστάιν. Πλέον ο 70χρονος δεν είναι πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια δεν μπορεί να έχει πολιτικό αξίωμα στη Γερμανία.

Ο Μακνάμπ ζει εδώ και 45 χρόνια στη Γερμανία. Όπως είπε, αισθάνεται «αχρηστευμένος», όμως δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί «έτσι λέει ο νόμος». Ως αποχαιρετιστήριο δώρο, οι υφιστάμενοί του στον δήμο του χάρισαν μια τεράστια σκωτσέζικη σημαία. Ο Μακνάμπ είπε ότι θα την υψώσει στο σπίτι του, στη θέση μιας παλιάς και φθαρμένης που κυμάτιζε απ’ έξω.

Ο πρώην δήμαρχος σκοπεύει πλέον να περνάει περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα του και την οικογένειά του και να ξεκινήσει μια διαδικτυακή επιχείρηση. Στα άμεσα σχέδιά του, για τις επόμενες ώρες μέχρι το Brexit, είναι να δώσει μια παράσταση με το ροκ συγκρότημα The Lucky Devils στο οποίο συμμετέχει και μετά να πιει ένα ουίσκι με τη σύζυγό του και τους άλλους μουσικούς.

Πηγή: ethnos.gr