Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την δολοφονία της Καρολάιν

Γλυκά Νερά Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπολος καταδικάστηκε σε ισόβια για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και 11,5 έτη πρόσκαιρης κάθειρξης κατά συγχώνευση για τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, ο Αναγνωστόπουλος θα κληθεί να καταβάλλει και 21.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Δείτε επίσης: Γλυκά Nερά: Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την δολοφονία της Καρολάιν

Η δευτεροβάθμια απόφαση ανακοινώθηκε απουσία του ήδη καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα του Μπάμπη Αναγνωστόπολου να καταθέσει ο πατέρας της Καρολάιν και να του διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Αρνήθηκε ο εισαγγελέας

Η υπεράσπιση του αιτήθηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου με τον εισαγγελέα να εισηγείται αρνητικά.

Ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Κούτρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ζευγάρι είχε αγοράσει ένα οικόπεδο με χρήματα στο μεγαλύτερο βαθμό της οικογένειας της Καρολάιν το οποίο μεταβιβάστηκε στην αποκλειστική κυριότητα του κατηγορουμένου.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίζονται με όρους οι εννέα οπαδοί για το επεισόδιο στη Βούλγαρη

Επίσης ο εισαγγελέας τόνισε πως είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. «Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου» τόνισε ο κ. Κούτρας.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης του ελαφρυντικου στον κατηγορούμενο» τόνισε ο κ. Κούτρας και έκανε λόγο για την «εξύφανση ενός σατανικού σχεδίου» από τον κατηγορούμενος καταλήγοντας ότι

«Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού ειχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ» τόνισε ο κ. Κούτρας.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi