“Καμπάνα” 1000000 ευρώ στην εταιρία «Jacobs» για αθέμιτη κερδοφορία

καφές

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ

Πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία «JACOBS DOUWE EGBERTS GR. Ε.Π.Ε.», από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Το πρόστιμο που επέβαλε ο Κώστας Σκρέκας αφορά παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «οι εντατικοί έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται. Μόνο τον Νοέμβριο έχουν γίνει περισσότεροι από 1.250 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 5,5 εκατ. ευρώ ενώ σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού, το υπουργείο έχει πραγματοποιήσει από την αρχή του 2023 περισσότερους από 20.600 ελέγχους και έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 10,3 εκατ. ευρώ».

«Η μάχη προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ιδίως υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην αγορά ο εισαγόμενος πληθωρισμός», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Σκρέκας.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: “Βροχή” τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ – 2247 μέσα σε τρεις ημέρες

Και συνεχίζει: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη στην Ευρώπη που διαθέτει και εφαρμόζει νόμο κατά της αθέμιτης κερδοφορίας. Η διαρκής παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά εξασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας, τον υγιή ανταγωνισμό και – όπως αποδεικνύεται στην πράξη – μειώνει τις τιμές στα ράφια».

Πηγή φωτό: pixabay

Πηγή: newsit