Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα το μεσημέρι – Ερχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

καιρός

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι της χώρας

Σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού έρχεται το μεσημέρι της Τρίτης (17/10), καθώς θα “χτυπήσουν” τη χώρα βροχές και καταιγίδες.

Αλλάζει σημαντικά ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Μάλιστα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς σημειώνει πως τις επόμενες ώρες αναμένεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται αυτή τη φορά από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια επηρεάζοντας κυρίως την δυτική και βόρεια Ελλάδα με ισχυρές καταιγίδες.

Με ανάρτησή του στο Twitter o Θεόδωρος Κολυδάς αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι σε λίγο θα εκδοθεί #εκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τη δυτική και βόρεια Ελλάδα από τις μεσημβρινές ώρες και μετά».

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης το νέο κύμα κακοκαιρία θα έχει σαρώσει ολόκληρη τη χώρα επιβεβαίωσε και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος σημείωσε επιπλέον ότι το πέρασμα της κακοκαιρίας θα είναι σύντομο αλλά «αρκετά έντονο».

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και θα κινηθούν πιο ανατολικά, νοτιοανατολικά και θα καλύψουν μεγάλο τμήμα του ηπειρωτικού κορμού. Η θερμοκρασία σε πτώση στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική μέχρι και το απόγευμα θα έχουμε λίγες συννεφιές, θα βρέξει και θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες τη νύχτα αλλά και αύριο το πρωί. Και για τη Θεσσαλονίκη θα είναι μια βροχερή ημέρα.

Την Τετάρτη, αυτό το κύμα θα κινηθεί πιο νότια, νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει και περιοχές της κεντρικής, νότιας και νοτιοανατολικής χώρας για να αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται από το απόγευμα και στη συνέχεια.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι και θα σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης  Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ερχονται έντονα καιρικά φαινόμενα