Κακοκαιρία “ARIEL”: Μήνυμα 112 σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

καιρός

Οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά προειδοποιώντας για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) της κακοκαιρίας “ARIEL”  έως τις βραδινές ώρες σήμερα (30/11).

Κακοκαιρία “ARIEL”: Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, γίνεται έκκληση σε όλους τους κατοίκους εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων. Συστήνουν δε, να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή τις βραδινές ώρες της Τετάρτης. Η ίδια σύσταση απευθύνεται και στους κατοίκους της Κεφαλονιάς.

Πιο αναλυτικά:

•Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων καλούνται να είναι οι κάτοικοι όλων των ευαίσθητων περιοχών που είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν,

•Επίσης παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

Μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλους σε κατοικίες και επιχειρήσεις σε παλαιότερες κακοκαιρίες, παρακαλούνται οι κάτοικοι:

•Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

•Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.

•Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους.

•Να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης.

Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει από την Ε.Μ.Υ. σχετικά με επιδείνωση του καιρού, θα υπάρξουν νεότερα Έκτακτα Δελτία Τύπου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, είναι σε πλήρη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Παρακαλούνται όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και οι Εθελοντικές Οργανώσεις να είναι σε ετοιμότητα.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν όλοι να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα τηλέφωνα:

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 199
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 22100
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 269502811
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 112

Διαβάστε επίσης
Ο καιρός σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023