Κακοκαιρία Daniel: Αγνοούνται πέντε άτομα στην Μαγνησία – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή

Βόλος κακοκαιρία Daniel

Πολλές οι καταστροφές

Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει την Μαγνησία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αγνοούνται πέντε άνθρωποι με την Πυροσβεστική να δίνει επίσημα έναν αγνοούμενο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι 4 άνθρωποι αγνοούνται στο νότιο Πήλιο ενώ ένα άτομο αγνοείται από το μεσημέρι της Τρίτης στον Βόλο που έχει χτυπηθεί αλύπητα από την κακοκαιρία Daniel.

Νωρίτερα νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας έτσι την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως αναφέρει το μήνυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας λόγω εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η νέα προειδοποίηση του 112 αναφέρει τα εξής: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της ελληνικής αστυνομίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Την ίδια στιγμή, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ενημερώνει για την κατάσταση των δρόμων σε ολόκληρο το γεωγραφικό διαμέρισμα, δηλαδή σε Λάρισα, Μαγνησία, Σποράδες.

Συγκεκριμένα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 7:30 απόψε έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
– Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

* Στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά,

* Στην επαρχιακή οδό Βελίκας – Αγιοκάμπου,

* Στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,

* Στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου,

* Στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου και

* Στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς και

* Στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού).

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου και στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

* Στην οδό Λαρίσης, στον Βόλο, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή Οδό Βόλου, καθώς και στη συνέχεια αυτής (Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας), μέχρι το ύψος της ΠΕΒ

* Στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια)

* Στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από τα Μελισσάτικα έως και το χωριό Κερασιά

* Στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια

* Στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας

* Στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων

* Στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων, στον κόμβο Διμηνίου και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης.

Eκκενώθηκε το Γηροκομείο

Εκκενώνεται το Γηροκομείο του Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel και αναζητείται χώρος να φιλοξενηθούν 50 ηλικιωμένοι.

Το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος.

Θα εκκενωθεί και το κεντρικό κτίριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα.

Στο Γηροκομείο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίσης την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου. Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδίδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Η εκκένωση αφορά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και σε πληρώματα ασθενοφόρων. Δεν υπήρχαν νοσηλευόμενοι στο Κέντρο Υγείας.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης  Αρης-Βόλος 2-0: Ανετη νίκη για τους "κίτρινους" - "Ανοιξε" λογαριασμό ο Ανσαριφάρντ