Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό εκδρομέων από την Θεσσαλονίκη στο Ανατολικό Ζαγόρι

φωτιά φωτιές

Περιπετειώδης η εξόρμηση τους

Περιπέτειες είχε μια παρέα που ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Και αυτό γιατί σημειώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού της από την Πυροσβεστική στον ορεινό δρόμο από την Βωβούσα προς τον Γυφτόκαμπο στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αργά το απόγευμα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, εγκλωβίστηκε στα χιόνια, το εγκατέλειψαν και συνέχισαν πεζοί.

Παράλληλα ζήτησαν βοήθεια και ξεκίνησε επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ενώ προς την περιοχή έσπευσε η 5η ΕΜΑΚ και ο διοικητής της. Κάτοικοι από την περιοχή που ενημερώθηκαν για το συμβάν, πήγαν για να τους εντοπίσουν και να τους βοηθήσουν.

Όταν τους προσέγγισαν, αντιμετώπισαν και οι ίδιοι πρόβλημα, γιατί και τα δικά τους αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι. Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να τα ξεκολλήσουν, ενώ παράλληλα έφτασαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στις 20:30 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού και οι πέντε Θεσσαλονικείς βρίσκονται ασφαλείς σε καταφύγιο της περιοχής. Η διαδρομή Βωβούσα-Γυφτόκαμπος, είναι ιδιαίτερα δύσκολη δεν συνιστάται για πολλούς μήνες του χρόνου, λόγω συνθηκών που επικρατούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ