Λάρισα: Aρπαξαν χρηματοκιβώτιο με χιλιάδες ευρώ από λύκειο

σχολεία

Τα χρήματα ήταν των μαθητών για την πενθήμερη εκδρομή

Το βράδυ της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε διάρρηξη στο 6ο λύκειο στην Λάρισα.

Οι δράστες φαίνεται πως ήταν καλά διαβασμένοι καθώς άρπαξαν μόνο το χρηματοκιβώτιο το οποίο, μεταξύ άλλων, περιείχε το χρηματικό ποσό που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, για την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή τους την ερχόμενη Δευτέρα, με προορισμό τη Ρώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερίας», οι δράστες κατευθύνθηκαν στο γραφείο του λυκειάρχη και χωρίς να ψάξουν άλλους χώρους, πήγαν στο ντουλάπι όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και έκλεψαν.

Την κλοπή κατήγγειλε το πρωί της Δευτέρας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η διεύθυνση του σχολείου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, καθώς είχε σημειωθεί διάρρηξη στο σχολείο και τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, οι δράστες είχαν προκαλέσει και υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι δράστες παραβίασαν αρχικά την πόρτα του γυμναστηρίου του σχολείου και στη συνέχεια την εσωτερική είσοδο. Έτσι κατάφεραν να μπουν στο κεντρικό κτίριο του σχολείου. Φθάνοντας στο γραφείο του διευθυντή παραβίασαν τη διπλανή είσοδο και κατευθύνθηκαν αμέσως στο ντουλάπι όπου φυλασσόταν το μικρό χρηματοκιβώτιο με το οποίο διέφυγαν χωρίς να ερευνήσουν άλλους χώρους ή να κλέψουν άλλα αντικείμενα. Αυτό το στοιχείο ενισχύει την εκτίμηση ότι οι δράστες γνώριζαν και τη θέση του χρηματοκιβωτίου, αλλά και το περιεχόμενό του.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων της ΕΛΑΣ σε πολίτες και καταστήματα

Σημειώνεται πως το χρηματοκιβώτιο εκτός από τα χρήματα της πενθήμερης, περιείχε χρήματα για εκδρομή άλλων τάξεων του λυκείου ενόψει των Χριστουγέννων και έγγραφα του σχολείου. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες ανέρχεται σε περίπου 8.000 ευρώ. Τους δράστες αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.

Φωτογραφία αρχείου