Μακελειό σε νοσοκομείο στην Τσεχία με έξι νεκρούς

Αυτοκτόνησε ο δράστης

Νεκρός είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης στο νοσοκομείο, στην πόλη Οστράβα, στη βορειοανατολική Τσεχία, ο οποίος άνοιξε το πρωί πυρ και σκότωσε έξι άνθρωπους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter ότι ένας άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα σε αυτοκίνητο. «Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο, ακούστηκε πυροβολισμός από εκείνο το σημείο. Βρισκόμαστε στο στάδιο ταυτοποίησης του άνδρα που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι πριν από την ανάληψη δράσης από την αστυνομία», ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter.

Nωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε έξι ανθρώπους σε αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αναφέρει το naftemporiki.gr.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τους πυροβολσιμούς και ένας πέθανε στο χειρουργείο. Δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά κανένας εκ των θυμάτων δεν είναι γιατρός.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στην Τσεχία από το 2015, όταν ένοπλος είχε σκοτώσει οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 7:19 π.μ. (τοπική ώρα) στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, και οι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου πέντε λεπτά αργότερα. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη συμμετείχε επίσης ελικόπτερο.