Μάνδρα: Αυτές είναι οι ποινές για τους οκτώ που κρίθηκαν ένοχοι για την φονική πλημμύρα

Μάνδρα

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή στην έφεση

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν και τα έξι χρόνια στους οκτώ καταδικασθέντες για την φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017, με τους 25 νεκρούς.

Μάλιστα, οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως. Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ένας αντιπεριφερειάρχης, ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή στην έφεση.

Το δικαστήριο υιοθετώντας και την πρόταση της Εισαγγελέα αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που ζήτησαν. “Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο” είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Σύμφωνα με την απόφαση, με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που είχε ο καθένας, άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για 18 ανθρωποκτονίες και άλλοι για 25. Στο δικαστήριο ήταν παρούσα σήμερα από το πρωί , η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου η οποία αθωωθηκε από το δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης
Ρόδος: Στην φυλακή η 45χρονη οικιακή βοηθός που ομολόγησε τις δολοφονίες

Πηγή: enikos.gr