Νέες συλλήψεις διακινητών μεταναστών

Προσλήψεις επεισόδια Κρήτη πτώμα Λασίθι Κρήτη παραλία Πέλλα Αμφιλοχία Θεσσαλονίκη Τουρκία Στρυμόνα

Για πολλοστή φορά σε Έβρο και Ροδόπη

Για πολλοστή φορά σε Έβρο και Ροδόπη

Νέες συλλήψεις διακινητών μεταναστών πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε Έβρο και Ροδόπη.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν συνολικά δύο ημεδαποί, ηλικίας 68 και 63 ετών και ένας αλλοδαπός, 57.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους δύο Έλληνες  διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στο ύψος του οικισμού Κοπτερού Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης  πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 57χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του ο δράστης να διαφύγει κατευθύνθηκε στην πόλη της Ξάνθης και συνέχισε την πορεία του κινούμενος στην παλαιά εθνική οδό Ξάνθης – Καβάλας, όπου το όχημα προσέκρουσε σε κράσπεδο του οδοστρώματος και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ακολούθως ο 57χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Διαβάστε επίσης
Καβάλα: Ηλικιωμένη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα ανήκουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και είχε δηλωθεί κλοπή λίγες ημέρες νωρίτερα σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και δύο ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

*Φωτογραφία Αρχείου