Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο Ασκός Θεσσαλονίκης θα τιμήσει την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, στην ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται μέσα στην κωμόπολη.
Ηδη από το πρωί έχουν στηθεί πάγκοι μικροπωλητών καθώς υπάρχει και το παραδοσιακό πανηγύρι ενώ σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει ο πανηγυρικός Εσπερινός.
Ο Ναός της Ζωοδόχου Πηγής είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους πιστούς που αναμένεται να συρρεύσουν σήμερα κι αύριο για τον εορτασμό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής Ασκού: Εκκλησία με ξεχωριστή ιστορία (BINTEO)
Στην Εκκλησία του Ασκού βρίσκεται η Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής της Ασκονίτισσας. Μια Εικόνα με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, καθώς κατασκευάστηκε πριν από τον 8ο αιώνα π.Χ., ενώ σύμφωνα με μια εκδοχή φιλοτεχνήθηκε από τον Ευαγγελιστή Μάρκο.
Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το Thes.gr από τις προετοιμασίες…