Παγώνη: «Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της μετάλλαξης Ομικρον στα μέσα Φεβρουαρίου»

δωμάτια νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Κορονοϊός

Εξέφρασε την άποψη πως με self test τα σχολεία δεν θα έχουν πρόβλημα

Την εκτίμηση ότι περίπου στις 15 Ιανουαρίου θα δούμε την κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον και περίπου στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει αποκλιμακωθεί, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο».

Όπως σχολίασε η κ. Παγώνη, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά από τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, ενώ στα νέα κρούσματα κυριαρχεί με 62% η Όμικρον. Ο στόχος είναι τα περιστατικά της Όμικρον να αναρρώσουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να μην επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας και σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ως προς τις ηλικίες, δήλωσε ότι «χτυπάει» τις μικρές ηλικίες, αλλά και τις μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, όπου η τρίτη δόση του εμβολιασμού, μπορεί να τις προστατεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Eπίσης για τα σχολεία εξέφρασε την άποψη ότι με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, ενώ σε άλλες χώρες δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου, πότε θα κλείνει ένα τμήμα αν εμφανιστούν κρούσματα στο δυναμικό του.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Αυξήθηκε κατά 14% το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.