Πανελλαδικές: Ομαλά κύλησε η μέρα για τους υποψήφιους στην Κεντρική Μακεδονία

Ομαλά εξελίχθηκε η διαδικασία της εξέτασης των μαθητών Γενικών Λυκείων, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στα εξεταστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Κεντρική Μακεδονία, οι πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ διεξάγονται σε 154 εξεταστικά κέντρα, όπου συνολικά μία θέση στην ανώτατη εκπαίδευση διεκδικούν 14.418 υποψήφιοι, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Τα 94 από τα 154 εξεταστικά κέντρα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη όπου εξετάζονται 9.242 υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), στα οποία οι εξετάσεις ξεκινούν αύριο με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία έχουν συσταθεί 22 εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξεταστούν 4.860 υποψήφιοι. Τα 13 από αυτά θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη και θα εξεταστούν 2.776 υποψήφιοι.

Οι μαθητές των ΓΕΛ προσήλθαν σήμερα στα εξεταστικά κέντρα στις 8 το πρωί, φορώντας μάσκα και με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test).

Διαβάστε επίσης
4 συλλήψεις δραστών στην Κεντρική Μακεδονία

Η εξέταση του μαθήματος, που συνολικά διαρκεί τρεις ώρες, ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 10 πρωί έδωσε στη δημοσιότητα τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων στο minedu.gov.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *