Πανελλήνιες 2023: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Tέλος στην αγωνία των υποψηφίων

Πριν από λίγο το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2023 για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις μπορούν να αναζητήσουν το αν έχουν εισαχθεί σε κάποια σχολή και αν έχει γίνει αυτό, τότε μπορούν να εντοπίσουν το ποιο είναι το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που πέρασαν στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον βέβαια, είχαν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση σχετικά με το τμήμα εισαγωγής.

Πιερρακάκης: “Σήμερα δεν κρίνονται όλα”

Σε μήνυμά του λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους είπε «τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να δικαιώσουν τις προσπάθειές σας, μπορεί και να μην είναι αυτά που περιμένατε».

«Δεν κρίνονται όλα σήμερα. Αυτό είναι ένα από τα πολλά επεισόδια της ζωής που έχετε μπροστά σας» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας και κατέληξε:

«Μια ευχή: Τα αποτελέσματα να αποτελέσουν, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι αυτά, την αρχή μιας διαδρομής που θα οδηγήσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας».