Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας – Κανονικά αύριο οι πτήσεις

Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρουν AEGEAN και η Olympic Air

H απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ για αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, το μονομελές Πρωτοδικείο στην Αθήνα έκρινε παράνομες τις εξαγγελίες συμμετοχής των ΕΕΕΚΕ, ΟΣΥΠΑ, ΕΝΗΜΑΕΚ και ΑFISO ( Εργαζομένων στην ΥΠΑ) στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Μεσίστιες αύριο οι σημαίες για την τραγωδία στα Τέμπη – “Δεν θα ξεχάσουμε κανέναν τους”

Η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια απόφασης των αρμόδιων αρχών η παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας δε θα ανασταλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οπότε το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα: Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό) Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Χωρίς τρένα και λεωφορεία

“Παραλύει” αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η χώρα λόγω και της πανελλαδικής απεργίας για την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Με ανακοίνωση της η Hellenic Train έκανε γνωστό ότι αύριο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Hellenic Train ενημερώνει ότι, λόγω της 24ωρης απεργίας, αύριο Τετάρτη 28.02.2024, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο”.

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, την Τετάρτη θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη.

“Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην ξεχαστεί ποτέ. Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει και δεν θα αποσιωπηθεί”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

“Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην ξεχαστεί ποτέ. Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει και δεν θα αποσιωπηθεί.

Απαίτηση όλων αποτελεί η απόδοση ευθυνών και η αποτροπή επανάληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων.

Την ημέρα αυτής της θλιβερής επετείου, οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές, θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για αποκάλυψη της αλήθειας, της αποτροπής συγκάλυψης ευθυνών και της ανάδειξης όλων των ζητημάτων τα οποία άπτονται της ασφάλειας στην συγκοινωνία, της ασφάλειας στην μεταφορά.

• Τονίζουμε ότι την ημέρα της Απεργίας, Τετάρτη 28 Φλεβάρη, θα διαθέσουμε προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών κίνησης 50 λεωφορείων.
• Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν) θα εργαστούν κανονικά”.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

“Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) για μεθαύριο Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οι λεωφορειακές γραμμές θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό”.