Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός Φώτης Ντούλος

Είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να κρατήσει στη ζωή τον Φώτη Ντούλος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από την απόπειρα αυτοκτονίας, ο ασθενής δεν κατάφερε να ανανήψει κι ο δικηγόρος του ανακοίνωσε τα ξημερώματα τον θάνατό του. Ο Ντούλος ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, λαμβάνοντας μονοξείδιο του άνθρακα. Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του στους δημοσιογράφους στο Μπρονξ, ο Ντούλος πέθανε στις 17:22 (τοπική ώρα), αναφέρει το ethnos.gr.

Οι έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι του, στο οποίο ανέφερε πως δεν εμπλεκόταν με την εξαφάνιση της συζύγου του και δήλωνε αθώος. Ο Ντούλος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό κι αναμενόταν να δικαστεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με θύμα τη σύζυγό του. Ο 52χρονος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του λίγο πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, με τις Αρχές να βρίσκουν τον Ελληνα ομογενή σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο αυτοκίνητό του μέσα στο γκαράζ του πολυτελούς σπιτιού του.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο κι ακολούθως έγινε αεροδιακομιδή στο ιατρικό κέντρο Jacobi στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης για θεραπεία σε ειδικό θάλαμο. Ακολουθήθηκε θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου, η οποία χρησιμοποιείται για να αυξήσει το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του ασθενούς και να μειώσει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα το συντομότερο δυνατόν σε περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Από τις πρώτες στιγμές οι θεράποντες ιατροί είχαν εκφράσει την απαισιοδοξία τους για επαναφορά του ασθενούς, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε με το θάνατό του.