Προεδρος ΦΣΘ στο Thes.gr: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία»

Η διαδικασία θα σταματήσει στις 19 Ιουνίου

Προς τερματισμό οδεύει η συμφωνία των φαρμακευτικών συλλόγων με την κυβέρνηση σε ότι αφορά τη δωρεάν διάθεση των self test, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο λαμβάνει τέλος στις 19 Ιουνίου.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει μιλώντας στο Thes.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης. «Η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακευτικών συλλόγων για τη δωρεάν χορήγηση των self test, είχε διάρκεια δύο μηνών. Επειτα, συμφωνήσαμε να χορηγήσουμε τα τεστ για επιπλέον δύο εβδομάδες. Πλέον, διανύουμε την περίοδο της παράτασης», λέει συγκεκριμένα ο κ. Ευγενίδης, ο οποίος εκτιμά πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί η διάθεσή τους από τα φαρμακεία».

Μιλώντας για τη συγκεκριμένη διαδικασία, ο κ. Ευγενίδης τη χαρακτηρίζει «βαριά» και «χρονοβόρα», ενώ σε ότι αφορά ενδεχόμενη συνέχιση του μέτρου σημείωσε πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι εκείνος που συζητά με την κυβέρνηση.

«Εχω την αίσθηση, όμως, ότι η δωρεάν διάθεση των self test, δε θα συνεχιστεί περαιτέρω», συμπληρώνει.

Η ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τον τερματισμό της δωρεάν διάθεσης των self test

«Τo Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Διαβάστε επίσης
Θεμιστοκλέους: "Κινητές μονάδες για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σχεδόν σε όλα τα ΑΕΙ"

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων .

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *