Σέρρες: Αποχή και διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις της διευθύντριας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννινα μαθητής σχολείο Καβάλα Τρίκαλα Κιλκίς σχολεία

«Καζάνι που βράζει» το Γυμνάσιο στη Βυρώνεια Σερρών

«Καζάνι που βράζει» το Γυμνάσιο στη Βυρώνεια Σερρών

Μαθητές και γονείς ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για να κλείσει το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της διευθύντριας να μετακινηθούν δύο μαθητές σε γειτονική σχολική μονάδα. Για δύο μέρες, τα παιδιά έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους.

Η ανακοίνωση των μαθητών έχει ως εξής:

«Η κυρία Διευθύντρια προσπαθεί να υποτιμήσει μαθητές του σχολείου, ασκώντας τους ψυχολογικό πόλεμο και μπουλινκγ, φτάνοντας σε σημείο να χλευάζει και να χρησιμοποιεί ύβρεις εναντίων τους μπροστά στους συμμαθητές τους για τις πράξεις τους (…)

Ασχολούμαστε λοιπόν τρία χρόνια με τ΄ αμέτρητα προβλήματα που δημιουργεί στο σχολείο μας η διευθύντρια με αποκορύφωμα να ζητάει έγγραφα που αφορούν τη φοίτηση μαθητών στο σχολείο ενώ η ίδια τους έχει δεχτεί μετά από τις απαραίτητες προφορικές διευκρινήσεις που ζήτησε από τους γονείς μήνες ή χρόνια πριν, την ίδια ώρα που επικαλούμενη φόρτο εργασίας, παραμελεί τα καθήκοντά της».

Διαβάστε επίσης
ΤΩΡΑ: Σεισμός στις Σέρρες

Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο προϊστάμενος της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, δήλωσε πως οι δύο μαθητές δεν πρόκειται να μετακινηθούν σε γειτονική σχολική μονάδα. Οι δηλώσεις του ωστόσο δεν φαίνεται πως ικανοποίησαν τους μαθητές του σχολείου, που την Δευτέρα πραγματοποίησαν νέα τρίωρη αποχή από τα μαθήματά τους.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Γυμνασίου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα στην Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Σερρών. Οι γονείς των δύο μαθητών έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της διευθύντριας, ενώ με έγγραφό τους προς το υπουργείο Παιδείας, ζητούν την άμεση παρέμβασή του ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη σχολική μονάδα.

Πηγή: epiloges.tv
Φωτογραφία αρχείου