Στο επίπεδο 3 ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019. Μεταξύ των περιοχών, σύμφωνα με το χάρτης της Πολιτικής Προστασίας, που είναι στο κίτρινο, είναι Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Διαβάστε επίσης
Εξιχνιάστηκαν εννέα διαρρήξεις και κλοπές στην Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.