Σύβοτα: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το δυστύχημα με το αλεξίπτωτο

λιμενικό

Διενεργείται σχετική προανάκριση

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση για τον θανάσιμο τραυματισμό της 62χρονης που έκανε θαλάσσιο αλεξίπτωτο στα Σύβοτα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Σύβοτα και την Κέρκυρα, καθώς ξέσπασε έντονο μπουρίνι στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο χειριστής του σκάφους να επιχειρήσει να τραβήξει τη γυναίκα με το σχοινί.

H ενημέρωση από το Λιμενικό

“Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Συβότων, για πτώση ατόμου στη θάλασσα κατά τη διάρκεια έλξης θαλάσσιου αλεξιπτώτου από ταχύπλοο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Συβότων Θεσπρωτίας και ν. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια της παραπάνω θαλάσσιας δραστηριότητας με εκμισθώτρια 62χρονη ημεδαπή, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκλήθηκε η πτώση της στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη. Η γυναίκα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, μεταφέρθηκε στα Σύβοτα και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο 34χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους”.