Τρόμος για καθηγήτρια σε σχολική αίθουσα – Την καταπλάκωσε ο σχολικός πίνακας

σχολείο Θεσσαλονίκη σχολεία σχολικό έτος

Η γυναίκα τραυματίστηκε την ώρα του μαθήματος

Τρομακτικές στιγμές για αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΕΠΑΛ Βρυσών στα Χανιά, καθώς την ώρα του μαθήματος έπεσε ο σχολικός πίνακας και την καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό η ΕΛΜΕ Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει το περιστατικό ενώ παράλληλα καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στην συνάδελφο με κάθε τρόπο, ενώ καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας».

Παράλληλα συμπληρώνει: «Να μην «πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα!».

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

«Ως ΕΛΜΕ Χανίων έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές.

Διαβάστε επίσης  Συγκινητική δράση από λύκειο της Θεσσαλονίκης για τα Τέμπη - «Πάρε (ότ)αν φτάσεις»

Η φράση «από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα» ακούγεται όλο και συχνότερα στο γραφείο των καθηγητών αποτυπώνοντας την κατάρρευση των δημόσιων υποδομών και την απαξίωσή τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές, στην ευθύνη των οποίων έχει περιέλθει η βιωσιμότητα των σχολικών κτιρίων. Μόνο που καμιά φορά η τύχη δεν φτάνει για να μην γίνει το κακό. Έτσι, προχθές, το μέλος του σωματείου μας, αναπληρώτρια και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο Χανίων, Βερυκάκη Ευστρατία καταπλακώθηκε από τον σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί!

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στην συνάδελφο με κάθε τρόπο, ενώ καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας. Στηλιτεύουμε την αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας, δικαιούνται μόλις 15 μέρες αναρρωτική άδεια… Να μην «πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα!».