Τσιόδρας: “Πολύ χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα”

κορονοϊό Τσιόδρας καραντίνα κορονοϊός

Δραματική έκκληση με λόγια από καρδιάς για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανεμφανίστηκε μετά από μήνες στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας και χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε έκκληση στους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα. Μάλιστα, τόνισε πως δεν έχει χαρτιά από μπροστά του, αλλά μίλησε από καρδιάς.

“Περισσότερο από την γλώσσα των μέτρων μιλάει η γλώσσα της συνείδησης”, είπε ο καθηγητής και συνέχισε: “Δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Εξακολουθούμε να παλεύουμε με μέτρα. Δεν μου είναι ευχάριστο να φορούν μάσκα όλοι. Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown με τις συνέπειες που έχει αυτό, δεν μπορούμε όμως να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός. Βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το σύστημα υγείας , ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Τις ημέρες αυτές θυμόμαστε τη θυσία των προγόνων μας. Ας κάνουμε κι εμείς μία σήμερα. Είναι ώρα να μιλήσει η καρδιά.

Διαβάστε επίσης
Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για χρήση στη χώρα

Είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα. Το ξέραμε; Το περιμέναμε; Ναι. Δεν είναι ώρα μόνον ευθύνης, είναι ώρα συνείδησης. Είναι μία επιλογή ότι αυτό θα κάνουμε”.

Επανέλαβε ότι η μοναδική επιλογή για να αποφύγουμε τα οριζόντια μέτρα, είναι η χρήση μάσκας: “Δεν μπορούμε όμως να σταθούμε αδιάφοροι στη διασπορά του ιού. Εμείς σαν επιστήμονες είμαστε εδώ, προσπαθούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο περιορισμό να προχωρήσουμε σε αυτό. Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή σε αυτό. Αν είχα βγει με έναν φίλο δεν θα έβγαζα τη μάσκα για να του μιλήσω. Οι κανόνες δεν είναι για να μας δεσμεύουν είναι για να είμαστε ελεύθεροι”.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι “έχουμε αισιόδοξα μηνύματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης, ότι δουλεύει σε όλες τις ηλικίες. Ελπίδα και από τις ΗΠΑ και από Ρωσία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *